Włosy jak siano – co polecacie?

To ja kiedyś często oglądałam my_hair_tip ale jakoś ostatnio mniej postów dodaje

Ja lubię oglądać profile osób wlosomaniaczek , zawsze coś ciekawego poleca właśnie tą szczotkę czy też mówią często o tej pielęgnacji peh dużo przy tym roboty jeśli chodzi o pielęgnację ale jak się ma więcej czasu to można na włosach efekt tafli uzyskać na dłużej :blush: tylko ważna jest systematyczność a u mnie z tym to ciężko zawsze :see_no_evil:

Lubiłam tą dziewczynę od my hair tip - kupiłam nawet od niej ręcznik waflowy do suszenia włosów , ale jak dla mnie cena nie warta jakości produktu. On po pół roku wygląda już tragicznie, o połowę tańszy z anwen dawał sobie tak samo radę :relieved:

ja akurat na nia trafilam na tik toku jak live prowadzila i myla wlosy na zywo wtedy zaczelam duzo u niej wiedzy szukac. tex wlasnie ostatnip widziałam o ciąży i mocno jej kobicuje :slight_smile:

a drugiej osoby nie kojarze

@Nadzianii tak to prawda plus raz ze systematyczność a dwa uzywanie w jeden sposob tych samych produktow.
ja wlasnie dzięki takim osobom zaczelam myc wlosy w inny sposób czyli OMO odzywka mycie odzywka
i to plus zmiana na produkty typu onlybio itd zrobiło mega progres w jakosci i wizualu wlosa

2 polubienia

O to u mnie to samo, jak zaczęłam patrzeć na to co kładę na włosy i zmieniłam sposób mycia od razu lepiej jest. I powiem wam że mój mąż też jak to facet mył włosy żelem wszystko w jednym i miał mega problemy z taką trochę łuszczycowa skóra, robiły mu się takie suche placki we włosach, aż mu kazałam zmienic to i myć szamponem do włosów takimi lepszymi i co jakiś czas leczniczym i już kilka lat i nie ma tego.

1 polubienie

produkty OnlyBio też u mnie fajnie się sprawdziło Włosy często potrzebują po prostu konsekwencji, żeby zacząć wyglądać zupełnie inaczej. OMO naprawdę potrafi zrobić różnicę, zwłaszcza gdy dobierze się delikatne, sprawdzone produkty.

U mnie onlybio sie super sprawdza , ale szampony od nich to dla mnie dramat . Moje wlosy sie po prostu z nimi nie lubia , pamietam jak kiedys sie nakrecilam i kupilam szapon “nawilzajacy” a on w ogole sie nie pienil :see_no_evil: mialam wrazenie nie umytych wlosow i mnie to strasznje zrazilo .
Jesli o omo chodzi to fajne jest tez rozcienczanie szamponu. Nie dosc ze na dluzej starcza to jeszcze jest lagodniejszy i nie powoduje podraznien .

kwestie piany to faktycznie jest taki hmm inny mam wrażenie że musisz go dac naprawdę duzo by bylo piany ald to tez przyzwyczajenie z innych produktow dziala tak na nas yak jak kosmetyki dziecięce niektore praktycznie wcale sie nie pienia a myja swietnie. ja mimo wszystko lubie szampony ich bo mnie nie podraznialy tak i nie tworzyly zaraz lupiezu i swedzacej skory
w sumie jak to robisz? dodajesz wody do butelki czy nakladasz malo szamponu plus wode na dlonie bo mnie to ciekawi i nigdy nie próbowałam i nie słyszałam o tym

Ja zawsze mialam osobny kubeczek , wlewam ciut szamponu i dodje wody , pozniej mieszam . Mowili ,zeby myc skore glowy powstala piana ale ja zawsze leje to po prostu na leb :joy:

1 polubienie

to szczerze nigdy nie slyszalam ale bede probowac tylko w nowym roku jak dojde z hormonami do siebie wtedy roznicA będzie obiektywna.
fajny patent w sumie ale znajac życie tez bym robiła “wylac na łeb” :rofl::rofl:

To mi też tak Pani kiedyś mówiła żeby robić ale ja nie mam czasu na to :rofl: i robię tak na dłoni i potem dopiero nakładam na głowę :sweat_smile:

1 polubienie

Najwazniejsze , ze dziala :grin:
I wtedy to sie dopiero pieni jak wsciekle , takie wymieszane z woda :muscle::smiley:

1 polubienie

Ale to też nie każdy szampon jest taki , że się tak super pieni :laughing:

To ja ostatnio kupiłam na allegro w drogerii ross BIOELIXIRE szampon Kwas hialuronowy no był super, włosy miękkie niepuszace się. Muszę poszukać czy gdzieś jest jeszcze bo koszt 15 zł za 500 ml

A zmieniacie co drugie mycie szampon na inny i tak na zmianę ? Bo mi mówiła trycholog żeby tak robić, żeby nie przyzwyczajać włosów do jednego szamponu.

Ja zawsze w domu mam kilka i zmieniam , to zalezy doslownie “na co mam ochote” nie mam konkretnie co ile dni zmieniam . Zdaza sie ze myje codziennie innym a zdaza sie ze przez tydzien myje jednym i tym samym

No to niby najgorsze jest jak tylko jeden się używa, lepiej pomiędzy zawsze jeden raz umyć innym

Taak, ja mam kilka szamponów i w sumie od humoru zależy jaki użyje :sweat_smile: ale staram się tak, żeby nie było że dwa razy użyłam jakiegoś pod rząd :grinning:

I dzięki temu te włosy są też takie bardziej miękkie w dotyku ;D

Ja odzyskałam blask włosów i miękkość jak zrobiłam sobie zabieg keratynowego prostowania. I później używam kosmetyków z firmy nashi i każdy pyta się co robię że mam takie włosy.