A stosowałaś saune u fryzjera? Lub jakieś ampułki nawilżająco-regenerujące . Nałóż ampółki na umyte wilgotne włosy załóż termocap i możesz lekko podgrzewać suszarką dla wzmocnienia i przyśpieszenia fektu , lub poprostu owiń ręcznikiem . Takie ampułki możesz kupić w sklepie fryzjerskim
a nawet na internecie poszperać . Kup sobie profesjonalne używane w salonach fryzjerskich nie te drogeryjne ![]()
A dlugie sa ? Ja tez tak mialam ze po prpstj na srodku zrobil mi sie straszny koltun i nie moglam rozczesach wlosow. Co mi sie udalo to znowu po chwili nyl koltun. Mialam strasznie ale yo straszbie wysuszone wlosy. Poszlan do fryzjera i scielam dosc duzo bo mialam dlugie wlosy. Odzyly i juz sie przesztaly platac. Czasmi niestety tylko fryzjer i ciecie uratuje jak.wlosy sa bardzo zniszczone . Teraz straam sie regularnie jakies olejowanie robic, podwojne mycie delikatnymi szamponi a raz w tygodniu mocnym
Nie próbowałam sauny u fryzjera, nawet o tym nigdy nie słyszałam , ale dzięki za radę z ampułkami, bo je kiedyś kupiłam a nie używam , zapomniałam całkiem o nich
No są bardzo długie… a teraz nie wróciło ci to z powrotem ?
Ja używam maski do włosów Ziaja z kozim mlekiem czasami używam jeszcze olejku do włosów regeneracja z Avon. Ale ta maska do włosów na prawdę jest super i się sprawdza przynajmniej u mnie.
Z ziaji jeszcze nigdy nie miałam maski do włosów, więc muszę wypróbować , dziękuję !
Sauna fajna sprawa tylko trzeba się zapytać bo nie w każdym salonie mogą robić . Chociaż podobne efekty możesz uzyskać w domu nakładając serum i czepek i suszarką podgrzewać również powstanie para wodna a także skladniki aktywne zawarte w ampułce lepiej się wchłoną .
W sumie fajny pomysł, ale ja bym się trochę bała próbować tego w domu, wolę jak robi to ktoś, kto się zna ![]()
A może trochę podciąć końcówki?
Ja używam też kosmetyków z firmy Laboratorium Pilomax taka lnia Wax. Te kosmetyki są też świetne na wypadanie włosów a na rozczesywanie stosuję odżywkę, również z tej linii. Przed samym czasaniem nakladam serum z termoochroną z Moroccanoil teoche kosztuje ale jest świetne i wydajne bo mnie starcza na okolo rok.
Tak, końcówki staram się regularnie podcinać, żeby włosy wyglądały zdrowo ![]()
Ja lubię maseczki z biowaxu , włosy fajnie się po niej rozczesują, delikatnie pachną. Ja mam długie włosy i te maseczki mi idą naprawdę szybko🙈
Ja właśnie tak robię raz na jakiś czas to dużo daje lepiej się wchłania ale niestety na świadoma pielęgnację włosów trzeba mieć trochę więcej czasu aby było to skuteczne
Jak włosy są już mocno przesuszone to żadne cudowne odżywki nie pomagają i tylko fryzjer ratuje sytuację. Też zauważyłam, że regularne olejowanie robi ogromną różnicę włosy od razu bardziej miękkie i mniej się plączą
To wychodzi ok 4,2 za szt to chyba się nie za bardzo opłaca bo da się kupić na szt taniej
to sie wogole nie oplaca, ostatnio te piramidki byly na promocji po 1.99 a standardowo spotykalam je za okolo 3zl
Tylko, że na sztuki ich niema na sprzedaż
A ok to nie wiedziałam , to jak inaczej można je kupić poza kalendarzem , myślałam że na szt można
faktycznie kilka tylko jest
moze to jakas nowosc i albo wprowadzą albo zrobili tylko pod kalendarz
Mi np . Wgl się ona nie sprawdza niestety