Woda z glukozą do picia

U mnie zgrzewka na tydzień  i co dziennie dzbanek wody przygotowanej. latem więcej oczywiście 

Oj to malutko ☺ ja pije praktycznie sama wodę żadnych herbat czy soków może dlatego tyle idzie 

Ja to piję butelke sama dziennie, ale nie lubię w ciazy wody filtrowanej tzn mam zgagę też po niej . Mąż też pije butelkę w pracy, więc zgrzewka na 3 dni plus mała pije swoją wodę 

oj to u nas jak jest lato to też 3 zgrzewki tygodniowo kupujemy i dodatkowo zgrzewkę wody w małych butelkach a dodatkowo jeszcze tyle samo wody gazowanej dla męża, także u nas to by się naprawdę opłacało.

My się zastanawialiśmy ale na razie się wstrzymujemy zobaczymy jeszcze 

Wole uczyć synka do zwykłej wody

My już dawno przeszliśmy na wodę filtrowaną. Oszczędność pieniędzy i do tego produkuje się mniej plastiku.

Misiombrowa no zgodzę się ,ale kurcze piłam tak długo ,a teraz pod koniec ciąży jakoś tylko gazowana mi smakowała i znowu ciężko wrócić na filtrowana tylko. Pije w sumie i obie 

Ta filtrowana to nie ma zbytnio jakiś wartości odżywczych...

Mazia wiesz że mam to samo przy końcówce ciąży chce mi się gazowanej bardziej

Anoosk no nie ma ,ale jest to oszczędność plastiku jak i pieniędzy. Natomiast myślę,że warto jednak pić te butelkowaną . 

Nati ja to w ogóle w każdej ciąży miałam problem pić wodę tzn musiałam szukać takie która mi zasmakuje. Te smaki zmieniały mi się w trakcie ciąży i co jakiś czas musiałam zmienić firmę no paranoja gahah

Jak to filtrowana woda nie ma wartości odżywczych? Przecież filtry nie powodują demineralizacji wody, to akurat jest mit:

https://www.eden.pl/blog/3-mity-na-temat-wody-filtrowanej

Ja tam piłam zwykłą niegazowaną najlepsza jak dla mnie.

butelkowana ma dodatkowe wartosi odzywcze. czyja bym nie pila filtrowanej kranowki, szkoda mi zdrowia

Mi nie smakuje ta filtrowana woda, no nie mogę się przekonac

U mnie cała ciążę woda w butelce 

Nati u mnie tak samo i po ciąży też woda butelkowa 

Pije teraz cisowianke a w ciąży mama i na tą wodę 

Ja w ciąży i teraz też pije Żywiec Zdrój

Anoosk, a masz jakieś może dane na temat tego, że woda filtrowana jest niezdrowa? Bo ja słyszałam i czytałam zupełnie coś przeciwnego.