Wygrane w konkursach🌸 KONTYNUACJA

Masakra ile konkursów :scream::scream::scream: z kąd tu czasu żeby na wszystkie wziąść udział :smile:
@magdap_96 czekamy na zdjęcia twojej chusty🥰

A już używasz tej chusty ?

Tak , wstawialam juz zdjecie kiedys , ale podrzuce jeszcze raz

Mala ogolnie bardzo lubi byc w chuscie . Tutaj jeszcze w elestycznej

5 polubień

Ekstra, no ja żałuję że się nie zebrałam i nie ogarnęłam tematu chusty jak młody był mały …. Dużo by ułatwiła

A twoje długie włosy ci w tym nie przeszkadzają ? No extra ja jestem ciekawa jak to nam pójdzie z chustą. Mam nadzieję . Że do czasu jak urodzę to uda się wygrać

Ja przy trzecim się skusiłam w końcu kupić i jestem zadowolona fajnie się nosi maluszka , i ciągle taki wtulony jest :smiling_face_with_three_hearts:

To szczerze poniekąd zazdroszczę trochę próbowałam chustonoszenia ze starszą ale jakoś tak nie był po drodze później fajnie się nawet sprawdziło nosidło A młoda może dlatego że też ulewa nie jest wcale wielką fanką bycia na rękach bycia noszoną

A do jakiego wieku można nosić w chuście ?

Od pierwszych dni życia :grinning:

Ja się bardzo nastawiałam na chustonoszenie, ale średnio mi się to podoba, jakoś mi tak nie do końca to mi podpasowalo, mimo że mały dość szybko się w niej uspokaja :grinning::sweat_smile: zdecydowanie wolę nosidło :grinning:

Chusta chyba jest od 3,5 kg wiec jak jest jakis maluszek to chwile trzeba poczekać :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Tkane do 15 kg a elastyczne krócej , chyba jakoś do 10, ale na warsztatach z chustonoszenia babeczka mówiła że te elastyczne są komfortowe tak do 7 kg

Nie przeszkadzają :grin: zawsze mozna zrobic sobie takiego zawijanca z wlosow na glowie , cos ala koczka :grin:
@AnetteSo ale sa plusy i minusy . Bo dla mojej malej wozek moglby nie istniec … jak juz musi to siedzi, ale zdecydowanie bardziej kreci ją noszenie na rekach . I wtedy wlasnie ta chusta jest super , jak juz i tak trzeba nosic to lepiej sobie pomoc :see_no_evil::grin:

1 polubienie

No właśnie mi to ułatwiło dużo bo mały nie lubial gondoli i stale go z mężem nosiliśmy na spacerach czy w domu jeździłam z tym wózkiem jak robiłam śniadanie czy obiad a tak to mogłabym więcej rzeczy zrobić i mieć wolne ręce

@SylwiaMK mi babka napisał kiedyś jak chciałam się umówić na lekcje chustonoszenia że dziecko nawet można nosić do 2 roku życia w chuście, ale
To się później mija z celem bo dziecko już chodzi o chyba samo już nie chce

A jakiego używasz nosidla ? :slight_smile:
Coś mi.mignelo na IG ale nie pamiętam.
A ja chyba ostatecznie pójdę w tą stronę :slight_smile:

Tego mówię jest to ch osobnicza bo moja bardzo lubi siedzieć w wózku starsza to samo i uwielbiają się rozglądać co się dzieje nawet zaczepiać ludzi

@Mamuska357 to nie jest do końca tak chociaż powiem szczerze że już jak dziecko zaczyna z samodzielnie siadać to nosidło jest wygodniejsze niż chusta. Przynajmniej moim zdaniem bo to dwa razy zapniesz i już jest a jednak tu musisz docisnąć i tym podobne wiadomo że dziecko zaczyna się wiercić więc tworzy luzy. Z drugiej strony jeżeli na przykład lubisz dużo podróżować jeździć i idziecie na jakiś zamek lub co się z takich terenach góra dół to nagle maluch jest zmęczony wyciąga do ciebie ręce. A jest różnica między noszeniem na rękach a noszeniem w nosidle/chuście

Tak, to też prawda. Przy podróżach, spacerach, załatwianiu spraw czy przy obowiązkach domowych.
Wiem że nosidło jest wygodniejsze ale też musi być dobrze dobrane bo te dzieci też tam się czasem źle układają. Widziałam takie przypadki.
Chusta wydaje mi się fajniejsza bo dziecko jest przytulone do ciebie i jest kontakt ciało do ciała

Lenny lamb upgrade pro, na sobotę się właśnie umówiliśmy z doradcą żeby mi je wyregulowała i zerknęła czy maluch dobrze w nim siedzi, bo mam wątpliwości a nie chciałbym zrobić małemu krzywdy :face_with_peeking_eye:taka konsultacja kosztuje 60 zł więc stwierdzałam, że nie jest to jakoś mega dużo i skorzystam :grinning:

1 polubienie

To niezła cena. Ja jak chciałam właśnie zamówić sobie sesję z doradcą chustonoszenia to taka konsultacja u nas za 2h w domu to koszt od 350zł

Noo pewno , świetna sprawa i nawet nie wiedziałam , że coś takiego jest :slight_smile:

1 polubienie

1 polubienie