W limango można brać udział w każdej z edycji, nawet jeśli się wygrało w jakiejś.
No tu już myślę, że kwestia preferencji
jedni wolą chustę inni wolą nosidło, każdy musi podpasowac do siebie.
@Mama.kacperka my mamy lenny lamb upgrade pro - ona jest niby do trzech lat, ale wiadomo że jak dziecko będzie starsze i większe to będziemy je zarzucać z tyłu a nie z przodu
ja Ci proponuje poszukać na vinted jakieś chusty elastycznej i sobie spraedzisz czy dajesz radę z wiązaniem i czy wgl Twojej małej się to spodoba
no ja się nastawiałam bardzo na chustonoszenie a od kiedy mały się urodził to chustę miałam ze dwa razy
nie podszedł mi ten sposób noszenia ![]()
Ooo to nawet nie wiedziałam.
widziałam , że nieraz na targach mają takie darmowe zajęcia do nauki wiązania . To w nosidle nosisz? Czy wcale ? Tak patrzę , że te nosidła też drogie ![]()
Darmowe warsztaty z chustonoszenia organizują co jakiś czas the slings albo moer studio - można zerknąć na ich Ig i obserwować ![]()
I tak, noszę w nosidle
jeszcze nie jakoś dużo, ale po jutrzejszej konsultacji liczę że będzie tego coraz więcej ![]()
Z Vinted z chustami elastycznymi trzeba być tylko ostrożnym bo jak była często noszona to mogła się rozciągnąć i na maluszka (np 4 kg) już nie będzie dobra, taka po intensywnym noszeniu 9kg dziecka. Tkane używane są spoko ale ciężej się wiąże na początku
To mój jak zasnął w gondoli to z godzinę lub półtorej potrafił w niej spać ale głównie jak chodziłam i gondola jechała
my też dawaliśmy na brzuszek ale nasz wózek nie miał tej siateczki gdzie dziecko lepiej widzi tylko musiał mocno się do góry podnieść
i jak nie spał to go trzeba było nosić a do najlżejszych nie należał
Spacerówkę lubi i siedzi w niej spokojnie
Ale jak ktoś chce przetestować to może lepiej nie kupować tylko umówić się na takie konsultacje z chustonoszenia? Te panie zazwyczaj oprócz tego że pokazują różne chusty i je dopasowują do preferencji to też znają się na nosidłach i też doradzają jakie kupić i na co zwrócić uwagę. Może wtedy będzie łatwiej podjąć decyzję.
A wiesz że to jest mit że dziecko musi siąść żeby przenieść na spacerówkę. Po pierwsze teraz wiele gondoli jest bardzo krótkich i często koło 6 miesiąca musisz przerzucić dziecko bo już jest za długie. Tylko po prostu musisz rozłożyć spacerówkę na płasko najlepiej przodem do siebie. Dziecko ma wtedy taką inną pozycję bo głowa jest wyżej niż nogi to też już jest fascynacja. Spacerówka Nie jest tak zabudowana i wszystko jest takie ciekawe
To ja czytałam artykuł fizjoterapeuty że jednak lepiej jak najpóźniej przechodzić z dzieckiem na spacerówkę nawet jak się ją rozkłada na płasko. Że najlepsza jest jednak gondola dla takiego malucha. Jednak masz rację że te nowe gondolę są krótki i małe i ciekawa jestem czy to nowa moda czy oszczędzają na materiałach
Zauważyłam że moja mała dostaje oczy jak kot ze shreka ![]()
jak ja wezmę na ręce i noszę , lubi tak z góry wszystko obserwować a że już ciężka to muszę myśleć i zacząć coś testować ![]()
O , ja ostatnio probowalam wyslac to mi pokazalo , ze ten email jest juz zarejestrowany czy jakos tak .
Ostatnio widzialam na profilu moer studio , zdjecia , ktore dla mnie byly mega antyreklamą , moze to dlatego , ze u mnie w rodzinie byla historia z tym zwiazana . Ale jakos tak bardzo zwracam uwage .
Mega dzowny pomysl z tą kawą z dziecmi w chuscie
Moja kuzynka kiedys tez pila kawe z maluchem na rekach i wystarczyla sekunda , na szczescie juz nie byla goraca, ale co jak by byla
No faktycznie trochę to słabe …. Mi zawsze mąż zwracał na to szczególną uwagę i jestem przeczulona by nam małym nie pić nic
Ja w sumie na to nie zwróciłam uwagi, ale mój mąż faktycznie bardzo pilnuje żebym nic gorącego nie piła jak mam małego obok, tak samo jak mi podaje coś ciepłego to oby tylko nie robić tego nad maluchem
mój mąż to jedyny głos rozsądku w naszej rodzinie ![]()
Dokładnie mam to samo …. Ja też aż tak na to nie zwracałam uwagi
moze po czesci preferencji ale i tez wygody
ja zawsze byłam zdanis że jak juz to tylko nosidlo
pozniej jsk byłam u doradcy spróbowałam chusty i okazała się super
finalnie mam chuste i nosidło ale np mojego starszego zdecydowanie wygodniej w chuscie juz przy tej wielkości niz nosidlo bo między innymi tak nie obciąża mi ledzwi jak nosidlo przy jego wadze i wielkości
Też raz tak miałam, że niby uważałam, a mały ręką machnął, na szczęście na mnie się wylało ![]()
Ja dzisiaj wygrałam 200 zł do Lidla z konkursu pampers ![]()
Lepiej jak za duża niż za mała
w końcu urośnie do niej ![]()
@Wesola95 colorstoreies ma dużo ostatnio konkursów ![]()
@daga1271 oo wow gratulacje kochana świetna wygrana😍
Ale super, i na dowolne zakupy w Lidlu? To jest fajna nagroda
Tak jak pisała @Mamuska357 czytwkam właśnie że im później spacerówka tym lepiej, ale ostatnio synek sobie pobijał nóżki w gondoli więc jak tylko wrócimy z wyjazdu do domu to spawdze jak rozkłada się nasza spacerówka