Wyjazdy wypoczynkowe z dzieckiem

Wydaje mi się że z mniejszym dzieckiem jest łatwiej . My z naszym synkiem pierwszy raz na wyjazd taki z nocowanie pojechaliśmy jak miał 9 miesięcy. O mamo jedna z cięższych nocy :grin::see_no_evil: mały się zorientował że nie jest u siebie zanurzyliśmy mu rytm ( byliśmy jeszcze z siostrą i dziećmi ) więc kąpanie karmienie było poprzesuwane i do 11 mieliśmy bardzo ciężko wieczór bo wszystko było na nie. Otwarcie lodówki i zmiana myślenia myślę uspokoiła go w końcu się wtulił i zasnął . Do dziś się z tego śmiejemy :joy: od tamtej pory jak gdzieś jedziemy to staram się tak wszystko zaplanować żeby ten rytm był zachowany . Biorę że sobą pościel dzieci żeby czuły swój znajomy zapach. Później byliśmy 10 dni nad morzem i było super :blush: podróże z dziecmi są trudne ale myślę że warto. Wspomnienia zostają na zawsze :heart_eyes:

1 polubienie

Jakbyśmy wyjęły te nasze wszystkie skarby z canpola to na pewno :rofl:

@Kikip @Mamamalwi my myśleliśmy nad Rodos, Korfu, Kos.

1 polubienie

To ja w USA już była dwa razy po 3 tygodnie i miałam mega intensywny czas bo bardzo dużo zwiedzaliśmy i plan przygotowałam tak bogaty i intensywny że jakieś niepowiedzenie i wszystko by się posypało ale nic takiego nie miało miejsca :face_with_peeking_eye::smiling_face: Następny wylot już z małym u będzie to Floryda bo jeszcze tam nas nie było :joy: Byliśmy już e Kalifornii oraz Nowy Jork, Waszyngton i Toronto (Kanada). Stany to zawsze było moje marzenie i męża też.

2 polubienia

Ale zazdroszcze wam tych wycieczek do USA, ja nawet nie mam na liście bo wiem że to nierealne . Chociaż może to błąd bo trzeba mieć jakiś cel :sweat_smile: na razie moim pierwszym punktem będzie polskie morze, a później jakieś ciepłe kierunki z dzieciakami. A na takie porządne zwiedzanie może egoistycznie, ale myślę że będziemy wybierać się sami z mężem. Chce zwiedzić Rzym, może za rok czy dwa i nie wyobrażam sobie tego jakoś z trójką dzieci :face_with_peeking_eye: a na USA myślę że jak uzbieramy i odchowiemy dzieci może się uda :rofl:

1 polubienie

Toronto tez mi sie marzy :face_holding_back_tears:
@Mamaprzygod a to ogolnie na pierwsze takie wyjazdy to ja tez planuje tutaj “w okolo komina” . Jakies morze najlepiej , atrakcje w wiekszych miastach tyle , ze tam raczej szybka akcja , np po 3 intenstywne dni i do domu .
Stany to plan dlugo falowy i napewno na dluzej . Tez jak @Mamuska357 mysle , ze tak optymalnie by bylo 3 tygodnie , z tym , ze my mamy gdzie tam mieszkac , wiec sporo kosztow odchodzi

1 polubienie

Wbrew pozorom mieszkanie w stanach czy wypożyczenie auta to nie są największe koszty. Najwięcej kosztują atrakcje i zwiedzanie, w sensie bilety wstępu oraz loty :grin:
Samo życie czyli jedzenie nie jest drogie

Tak tak zdaje sobie z tego sprawe , ale mieszkanie tam 3 tygodnie napewno generuje jakies koszty , to samo z dojazdami . Ja mowilam , ze jestem balaganiara , vo za tym idzie organizacja tez u mnie lezy i kwiczy . Maja kogos kto tam mieszka i wie jak dojechac czy jak zrobic dobry plan zeby to mialo rece i nogi w moim odczuciu duzo pomaga :grin:

Mega :grin: stany też mi sie marzą ale najpierw powrót do Azji :smiling_face_with_three_hearts: super jest, że mamy możliwość zwiedzać Świat, te zakątki bliżej lub dalej

Ja mam jeszcze kiedyś na tapecie Filipiny bo mąż mojej siostry tam mieszka więc będę chciała zwiedzić :grin:

Ooo super. Trzeba zwiedzać świat jak się da. Zazdroszczę :sweat_smile:

Jak będziecie mieli okazję, to warto :heart_eyes:

Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Myślisz, że wyjazd z dzieckiem za granicę będzie dla Was dużym wyzwaniem czy raczej spokojnie do tego tematu podchodzisz? :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Dziękujemy za komentarz :heart_eyes: :sparkling_heart:

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją perspektywę :heart:

1 polubienie

Dopiero wszystko przed nami i zobaczymy jak to będzie z wyjazdami . Aczkolwiek już się trochę tego boję . Chyba najbardziej przeraża mnie fakt pakowania , żeby wszystko zabrać i niczego nie zapomnieć.

apropo wycieczek
patrzcie jaki fajny zestaw z produktami @CanpolBabies_Redakcja :heart_eyes:

3 polubienia

Oooo jakie super zestaw

1 polubienie

Oo właśnie też mi się to niedawno wyświetliło, super zestaw w dobrej cenie :wink:

2 polubienia

Też to widziałam , i super cenowo wychodzi :blush:

1 polubienie