Wydaje mi się że z mniejszym dzieckiem jest łatwiej . My z naszym synkiem pierwszy raz na wyjazd taki z nocowanie pojechaliśmy jak miał 9 miesięcy. O mamo jedna z cięższych nocy ![]()
mały się zorientował że nie jest u siebie zanurzyliśmy mu rytm ( byliśmy jeszcze z siostrą i dziećmi ) więc kąpanie karmienie było poprzesuwane i do 11 mieliśmy bardzo ciężko wieczór bo wszystko było na nie. Otwarcie lodówki i zmiana myślenia myślę uspokoiła go w końcu się wtulił i zasnął . Do dziś się z tego śmiejemy
od tamtej pory jak gdzieś jedziemy to staram się tak wszystko zaplanować żeby ten rytm był zachowany . Biorę że sobą pościel dzieci żeby czuły swój znajomy zapach. Później byliśmy 10 dni nad morzem i było super
podróże z dziecmi są trudne ale myślę że warto. Wspomnienia zostają na zawsze ![]()
Jakbyśmy wyjęły te nasze wszystkie skarby z canpola to na pewno ![]()
@Kikip @Mamamalwi my myśleliśmy nad Rodos, Korfu, Kos.
To ja w USA już była dwa razy po 3 tygodnie i miałam mega intensywny czas bo bardzo dużo zwiedzaliśmy i plan przygotowałam tak bogaty i intensywny że jakieś niepowiedzenie i wszystko by się posypało ale nic takiego nie miało miejsca ![]()
Następny wylot już z małym u będzie to Floryda bo jeszcze tam nas nie było
Byliśmy już e Kalifornii oraz Nowy Jork, Waszyngton i Toronto (Kanada). Stany to zawsze było moje marzenie i męża też.
Ale zazdroszcze wam tych wycieczek do USA, ja nawet nie mam na liście bo wiem że to nierealne . Chociaż może to błąd bo trzeba mieć jakiś cel
na razie moim pierwszym punktem będzie polskie morze, a później jakieś ciepłe kierunki z dzieciakami. A na takie porządne zwiedzanie może egoistycznie, ale myślę że będziemy wybierać się sami z mężem. Chce zwiedzić Rzym, może za rok czy dwa i nie wyobrażam sobie tego jakoś z trójką dzieci
a na USA myślę że jak uzbieramy i odchowiemy dzieci może się uda ![]()
Toronto tez mi sie marzy ![]()
@Mamaprzygod a to ogolnie na pierwsze takie wyjazdy to ja tez planuje tutaj “w okolo komina” . Jakies morze najlepiej , atrakcje w wiekszych miastach tyle , ze tam raczej szybka akcja , np po 3 intenstywne dni i do domu .
Stany to plan dlugo falowy i napewno na dluzej . Tez jak @Mamuska357 mysle , ze tak optymalnie by bylo 3 tygodnie , z tym , ze my mamy gdzie tam mieszkac , wiec sporo kosztow odchodzi
Wbrew pozorom mieszkanie w stanach czy wypożyczenie auta to nie są największe koszty. Najwięcej kosztują atrakcje i zwiedzanie, w sensie bilety wstępu oraz loty ![]()
Samo życie czyli jedzenie nie jest drogie
Tak tak zdaje sobie z tego sprawe , ale mieszkanie tam 3 tygodnie napewno generuje jakies koszty , to samo z dojazdami . Ja mowilam , ze jestem balaganiara , vo za tym idzie organizacja tez u mnie lezy i kwiczy . Maja kogos kto tam mieszka i wie jak dojechac czy jak zrobic dobry plan zeby to mialo rece i nogi w moim odczuciu duzo pomaga ![]()
Mega
stany też mi sie marzą ale najpierw powrót do Azji
super jest, że mamy możliwość zwiedzać Świat, te zakątki bliżej lub dalej
Ja mam jeszcze kiedyś na tapecie Filipiny bo mąż mojej siostry tam mieszka więc będę chciała zwiedzić ![]()
Ooo super. Trzeba zwiedzać świat jak się da. Zazdroszczę ![]()
Jak będziecie mieli okazję, to warto ![]()
Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami
![]()
Myślisz, że wyjazd z dzieckiem za granicę będzie dla Was dużym wyzwaniem czy raczej spokojnie do tego tematu podchodzisz?
![]()
Dziękujemy za komentarz
![]()
Dziękujemy za Twoją perspektywę ![]()
Dopiero wszystko przed nami i zobaczymy jak to będzie z wyjazdami . Aczkolwiek już się trochę tego boję . Chyba najbardziej przeraża mnie fakt pakowania , żeby wszystko zabrać i niczego nie zapomnieć.
apropo wycieczek
patrzcie jaki fajny zestaw z produktami @CanpolBabies_Redakcja ![]()
Oooo jakie super zestaw
Oo właśnie też mi się to niedawno wyświetliło, super zestaw w dobrej cenie ![]()
Też to widziałam , i super cenowo wychodzi ![]()