To będzie wyzwanie, ale podchodzę do tego na spokojnie - ale to tylko dlatego, że mam męża obok ![]()
bez tego byłaby panika milion ![]()
Ja byłam na Florydzie ponad 12 lat temu. Ale jakoś mnie nie zachwyciło
Ja chcę jechać do parków rozrywki i do centrum kosmicznego, oczywiście „zwiedzenie” Miami i Key West …… no i mam tam kilka punktów pomniejszych
Mi się bardzo podobało, zwłaszcza Nowy Orlean. Byłam zachwycona klimatem, bo Miami nie jest jakoś szczególne itp na Key west niestety zabrakło mi czasu
Nowy Orlean to moje największe marzenie. Mam nadzieję że się spełni.
Akurat nie rozumiem zachwytu Miami
Key West fajny klimacik i ogólnie Ja uwielbiam kombinować śladami Hemingwaya. A jakby nie patrzeć on miał dom na key west także spędził dużo czasu na Kubie pisał nawet w języku hiszpańskim. Notabene mam jedną jego książkę właśnie w wydaniu hiszpańskim
Wow to ja nigdy o takich dalekich nawet nie mysla
To powinnaś albo już zaliczyłaś wyjazd na Kubę do Hawany
tam są knajpki w których tworzył ![]()
Zwiedzanie Miami to nie zwiedzanie zabytki a raczej plaż
i podziwianie art deco czy odwiedzić małą hawane
@Mamii @Redax33 utwierdziłyście mnie, że Kreta jest dobrym wyborem ![]()
nie byłam na żadnej z greckich wysp, byliśmy tylko na półwyspie Chalkidiki ![]()
![]()
Byłam akurat dzień po śmierci Fidela Castro wylatywałam z Kuby. ![]()
Mega mi się podobało i chętnie bym tam poleciała znowu
A ja nadal waham się czy Kreta czy Rodos czy może jednak Bułgaria ![]()
@AnetteSo W żadnych z tych miejsc nie byłam
ale mnie urzekła Malta l, jednak tam to bardziej ze starszym dzieckiem bo jest tak piękna, że trzeba trochę pospacerować żeby zwiedzić wszystkie zakątki ![]()
Na Rodos już byliśmy i bardzo fajnie tam jest
z Rodos płynęliśmy jeszcze do Marmaris w Turcji też pięknie tam jest ![]()
Marmaris podobno pięknie ![]()
my akurat byliśmy w Bodrum, to również Turcja Egejska i widoki rzeczywiście są przepiękne
![]()
Na Krecie jeszcze nie byłam ale Rodos polecam bo mi się bardzo tam podobało ![]()
Ja bym jeszcze poleciał na Cypr
Ja byłam na Krecie, Rodos i Cyprze. I każda wyspa jest zupełnie inna , mimo że w greckim klimacie. Rodos jest fajna bo jest nie duża i my z mężem wypożyczyliśmy auto i zwiedziliśmy prawie wszystkie najbardziej polecane miejsca, można ją spokojnie przejechać z jednego końca na drugi. Kreta jest już dużo większa i bardziej mi się podobała niż Rodos, tylko nie przemyśleliśmy położenia hotelu i mieliśmy bardzo daleko, do miejsc które chcieliśmy zobaczyć i jechaliśmy 4 godziny na balos, które bardzo chciałam zobaczyć. A na Cyprze byliśmy w imprezowym miasteczku i zwiedziliśmy głównie pobliskie miejsca i atrakcje.
Wiesz ja tak myślę strikte pod malucha i 6 latke ![]()
Ja byłam tylko w Turcji i Egipcie i chciałabym bardzo do Grecji i na Cypr ![]()
Mnie jeszcze urzekły Włochy
podoba mi się styl życia, ich tempo ale też ten klimat ![]()
Ja jeśli chodzi o Włochy i Hiszpanię jestem nieobiektywna i cieszę się że moje lata studenckie wypadały na tanie bilety lotnicze
Ja kocham Włochy. Uwielbiam kuchnię włoska i włoskie wino ![]()
![]()
A to mojemu się bardzo marzy tam polecieć ![]()