Włochy są piękne i mają mega klimat
planowalismy nawet jechać tam w tym roku ale samochodem z jakimis przystankami ale chyba jednak Grecja samolotem ![]()
Zazdroszczę wam tych podróży ![]()
Widzę, że sporo dziewczyn poleca również Rodos, a ja akurat nie brałam go pod uwagę, więc może, może ![]()
U nas będzie to z jednej strony planowany wyjazd, ale taki bardziej na spontanie
Zobaczymy czy się uda.
@MamusiaNM ja obstawiam, że ten zestaw może być do testowania w kolejnym miesiącu ![]()
We Włoszech jeszcze nie byliśmy ale mąż pracuje w takim środowisku że ma dużo znajomych Włochów i jesteśmy tam mile widziani
musimy kiedyś to wykorzystać ![]()
Chociaż Hiszpania też mi się bardzo podoba aż do tego stopnia że zaczęłam się uczyć języka hiszpańskiego ![]()
Ale super i jak Ci idzie nauka hiszpańskiego ? Ja zawsze chciałam sie nauczyć hiszpańskiego albo włoskiego
ja jakoś nie mam talentu do języków.
A Rodos polecamy, mielismy autko wypożyczone i mozna objechać wyspę ale byliśmy tylko w 2.
Dziewczyny, ktore podróżowały już z maluchem wynajmowałyście samochód? Łatwo znaleźć taki z fotelikiem? Bo jak pojedziemy to na pewno samochód byśmy chcieli wynająć.
Ja właśnie chciałam albo włoski albo hiszpański i jak zaczęłam to wyszło, że łatwiej mi idzie nauka hiszpańskiego. Włoski totalnie mi nie szedł, chociaż mój mąż mówi że włoski prosty.
A teraz to zaniedbałam jak mały się urodził, więc chwilowo pauza ![]()
Obstawiam że fotelik to dodatkowo płatna opcja przy wynajmie auta.
Ale czy czasem nie można wziąć również fotelika bezpłatnie do samolotu? Chociaż z drugiej strony targać to wszystko to lepiej wypożyczyć…
Liczę sie z tym, ze dodatkowo platne ale bardziej nad dostępnoscią się zastanawiam. Oj tak targanie do samolotu to nie dla mnie i tak będzie pełno tobołów
Tak tu wyjazdowo się zrobiło
dobrze, że wakacje zbliżają się wielkimi krokami ![]()
![]()
![]()
A my w tym roku nie planujemy żadnych wakacji , mogę tylko poczytać ![]()
![]()
Oooo ja tez chciałabym nauczyć się hiszpańskiego i myślę że jak wrócę do pracy to może uda mi się wygospodarować trochę czasu i rozpocząć naukę tego języka ![]()
Włochy to nasze marzenie w kolejce ![]()
![]()
Powiem tak mi łatwiej przedtem hiszpański seplen później zaczęłam uczyć się włoskiego i włoski jest bardziej podobny do polskiego jeżeli chodzi o fonetykę czy dźwięczność.
Ja zaczęłam uczyć się hiszpańskiego bardziej ze względu na to że tak naprawdę jest to drugi najczęściej mówiony język pierwsze jest chiński a drugi jest hiszpański nie angielski jest dopiero na trzecim miejscu.
Ja zaczęłam się uczyć w związku z tym że mój ojciec pracował całe życie z hiszpanami. A że mój ojciec jest anglistą i miałam dosyć jak mi wytykał błędy językowe, więc przeszłam na język którego nie znał
O kurczę i jaki masz na to pomysł żeby się nauczyć ? Bo ja jakoś angielskiego nie mogę się nauczyć
Myślałam żeby zacząć od aplikacji na telefonie bo to podstawa albo zapisać się na lekcje online raz wytwórni
Ja się uczyłam jakiś czas z filmów ale nie wyszło ![]()
![]()
No bo tu trzeba dużo samozaparcia i systematyczności
To prawda, tylko mi to jakoś i tak nie wchodziło. Może kiedyś się jeszcze uda nauczyć
No trzeba mieć czas na to to jest podstawa
Ja też nie planuje , w tym roku zajmujemy się budowa i córcia musi jeszcze podrosnąć
Oj a budowa to skarbonka bez dna
Mnie czeka etap kupna i urządzania domu lub mieszkania. Z jednej strony się cieszę z drugiej mnie to przeraża przy małym