Wyniki CRP podwyższone

Ja to swoje mleko dawalam do noska. Jak wiedziałam, że reszty mleka nie wykorzystam to do kąpieli dodawałam. Taki naturalny składnik.

Marta A to prawda można też wkropic własne mleko dobrze nawilża sluzowke nosa i też jest dobre na katarek

Marta wczoraj właśnie pytałam siostry jak czyścić tak maleńki nosek?
Oczywiście wszystkie preparaty pod ciśnieniem odpadają, bo to dla dorosłego jest mało przyjemne.
Czy wkrapiałaś maleńką ilość soli fizjologicznej do do noska? myślę że może lepiej będzie zwilżyć chusteczkę i próbować nawilżyć w ten sposób nosek.
Kupiłam też w tym celu aspirator, ale nie wiem czy przy takim maluszku będę miała odwagę go użyć. Boję się żeby nie zrobić mu krzywdy.

Ja stosowalam własne mleko tak jak już pisalam. Po kropelce do każdej dziurki. Dodatkowo wietrzenie pomieszczeń i nawilżanie by nie było suchego powietrza.

Wczoraj wypróbowałam sol fizjologiczna . My mamy również aspirator ale na razie nie uzywalismy i niestety nie doczytałam i kupiłam aspirator na odkurzacz , bym musiala zobaczyć jak mocno ssie zanim wyprobuje na maluszkach .
Mleka chyba bym się nie odwazyla wkropić , chociaż pewnie krzywdy nie zrobi

Wbrew pozorom te aspiratory do odkurzacza, aż tak mocno nie ciągną. Najlepiej podłącz i sprawdź na slabej mocy siłę. Plus dźwięk odkurzacza często uspokaja dzieci, więc dodatkowa korzyść.

Marta jak katarek jest to mleko z piersi do niska najlepsze u nas dwa dni i po katarku A kuzynka męczyła katar 2 tygodnie i pyta jak to się stało że tak szybko przyjechała młodemu z nosa lecialo nie był chory ale katar miał i pyta mnie jeszcze co to za magia że tak szybko katar minął ja że mleko do niska wkropilam z piersi i też wkropila i też minęło szybko hula w szoku i później zrobiła zapas mleka w maluch pijemniczkach właśnie do nosa pomrozila

A co do tego odciagacza kataru do odkurzacza to spokojnie nie ciągnie za bardzo żeby dziecku krzywdę zrobić normalnie można używać .

Katarek do odkurzacza uzywam od początku i nigdy nic się nie stało.

Marta każdy robi jak uważa. Aspiratotem do odkurzacza krzywdy nie zrobisz. Ma bardzo delikatne ssanie. Na ulotce pisze ile mocy powinien mieć odkurzacz by dziecku krzywdy nie zrobić. Jak się boisz to zawsze możesz kupić finde i ściągać ustami. Gruszki bym nie polecala bo można za głęboko wsadzić czy podraznic przez przypadek.

Marta ja mam odciagacz taki że sama ciągne przez ustnik z Canpol babies w rossmanie kupiłam i powiem Ci że polecam :slight_smile:

Asia to jest tak zwana zwana finda właśnie. Jedną końcówkę przykłada się do noska dziecka, a drugą końcówkę bierze się do buzi i się bierze oddech i powietrze się wciaga do środka tak by oczyścić nosek dziecka. W findzie jest filtr i nic do buzi nie wleci. Potem wystarczy wyplukac, umyć w wodzie.

Kuzynka ma aspirator elektryczny i bardzo go sobie chwali. Nie musi już wyciągać odkurzacza i wszędzie może go zabrać. Katarek do odkurzacza podobno bardzo dobrze się sprawdza.

Katarek do odkurzacza chwali sobie wiele moich znajomych, ale dla mnie minusem jest to że odkurzacz musiałby cały czas stać na widoku co u mnie nie wchodzi w grę na bardzo małe mieszkanie. Siostra długo była przeciwna katarkiem do odkurzacza, uważała że siła ssania jest zbyt duża i można dziecku zrobić krzywdę, ale ktoś ją namówił, przekonała się i korzysta z niego przy większym katarku.

Ja dla Maluszka kupiłam elektryczny, mam nadzieje że się sprawdzi.

Megg też mamy katarek do odkurzacza i powiem Ci że bardzo rzadko z niego korzystam kilka razy użyliśmy bo zanim to się wszystko wyciągnie ten odkurzacz później schować a syn też nie miał jakiegoś mocnego kataru tylko pojedyncze incydenty więc kupiłam gruszkę otwierana żeby można było też czyścić i póki co bardzo rzadko ale używam gruszki i jest ok ale jak będzie pewnej jeszcze nie raz u nas katar wtedy przyda się pewnie ten do odkurzacza :slight_smile:

Ten aspirator elektryczny nie jest zły. Taki to nawet do szpitala zabierzesz w razie potrzeby. Nikt do szpitala nie będzie brał odkurzacza.

Elektryki właśnie są bardzo wygodne, nawet na spacer można zabrać. Tylko chyba droższe. Jak dziecko az tak często nie potrzebuje to chyba najlepiej sie sprawdza frida, chyba, ze kogos obrzydza. Filtty mozna dokupić i koszt jest niewielki, a tez wygoda.

Myślę że w tych wszystkich urządzeń najbardziej poręczny i wygodny będzie aspirator elektryczny. Ja mam na odkurzacz katarek. Finda do mnie nie przemawia, a ludzie z tego co wiem ją sobie właśnie chwalą.

U nas się sprawdziła być może dlatego 5ez że nie mamy jakoś często kataru więc używamy co jakiś czas po prostu w razie potrzeby .
Dużo zależy co się oczekuje :slight_smile:

Oczekiwania to jedno, a życie samo piszę nam scenariusz. Wtedy się okazuje co jest nam bardziej przydatne i pod ręką.

Justyna masz rację możemy kupić katarek do odkurzacza czy elektryczny i nie wiadomo co nam się przyda . Ja się nawet nie rozglądałam za elektrycznymi . Na początku miałam tylko gruszkę a później kupiliśmy katarek . Koleżanka ma znowu taki ustny katarek i sobie chwali ale mnie jakoś nie przekonuje