Silver właśnie lekarz mi powiedział , że może się tak zdarzyć , że będę wymiotować do końca, szczerze to już się przyzwyczaiłam do tych wymiotów i chyba każda z nas jest w stanie znieść dużo dla dziecka aby było zdrowe i szczęśliwe
Kasia już chciałam , abyś dowiedziała się nazwy syropu ale później doczytałam resztę
Podejrzewam że też by mi nie posłużył bo od słodkiego mnie odrzuciło , byś może Twoja kuzynka też nie może słodkiego i stąd ta reakcja ja biorę czopki Torecan na początku mi pomagały teraz już wydaje mi się że się przyzwyczaiłam. Też lekarz mi powiedział abym starała się ich nie brać jak najczęściej i biorę jak wychodzę gdzieś na miasto , ale to teraz i tak nie pomaga
Haha, z tym syropem to jest zabawne… Ale organizm tak czasami potrafi reagowac, moze jej sie smak tego syropu kojarzy z wymiotowaniem - ja mam tak do dzis po tym jak jakies 7 lat temu upilam sie wodka cytrynowa i bardzo po niej wymiotowalam - na sama mysl o wodce cytrynowej bierze mnie na mdlosci. A w podstawowce mialam kolezanke ktora miala odruch wymiotny na smak miety, bo kiedys bylo jej niedobrze ( nie pamietam teraz czy to byla choroba lokomocyjna, czy sie czyms zatrula…) i ktos polecil jej pic mietowa herbate i zuc gume mietowa. Nie pomoglo, zwymiotowala… i jakos organizm skojarzyl te miete z wymiotami 
Michalina być może złe skojarzenia. 
Nazwę syropu mogę się dowiedzieć jeśli chcecie bo przecież każda inaczej reaguje i może Tobie Pati będzie pasował. Ale z tego co kojarzę ona pisała, że jest na receptę bo jej wypisał ginekolog ale mogę się mylić. 
Kuzynkę od słodkiego może nie odrzuciło ale nie je tyle ile przed ciążą. Więc to chyba nie o to chodzi. 
Moja teściowa uważa że dziecko powinno się chrzcic najpóźniej jak ma miesiąc bo inaczej bedzie niegrzeczne (diabeł w nie wstapi) . A jak się ochrzci to nagle dziecko się uspokoi i będzie grzeczne
w pierwszej ciąży miałam zachcianki na słodkie i urodziłam córkę, a w drugiej na kwaśne i urodziłam syna, więc chyba coś w tym jest 
Pati no pewnie, wszystko da radę przejść byle dziecko było zdrowe. Jeśli chodzi o Twoje czopki to może rzeczywiście organizm się przyzwyczaił i już tak nie działają jak wcześniej.
apetyczneksiazki, to przypadek, ale wlasnie tak powstaja zabobony. Kilku kobietom w otoczeniu tez sie takk przypadek zdarzy i hop - juz jest regula.
Jamajka… co za bzdura, dramat. I to wlasnie osoby wierzace w takie zabobony wierza? Ci, ktorzy powinni chyba znac sens przykazania “nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna”…??? Przykre.
Michuni nasz organizm chyba zapamiętuje takie rzeczy. Ja np jak gdzieś jadę dalej to muszę żuć gumę , bądź cukierki miętowe wtedy nie mam mdłości , a teraz jak jestem w ciąży jak wzięłam gumę to skończyłam wymiotując w toalecie.
Kasia jak możesz to się dowiedź jaki to syrop może akurat tak jak mówisz mi pomoże 
Silver mam zamiar powiedzieć lekarzowi , może jakieś inne mi przepisze , a może mi przejdzie i już nie będę wymiotować 
Pati dowiedziałam się i syrop jest na receptę i nazywa się DIPHERGAN kuzynka pisała, że już po nim nie wymiotuje więc spróbuj.
Kasia super dzięki zapiszę sobie nazwę i powiem lekarzowi żeby mi przepisał. Wczoraj miałam spokój bo piłam cole , ale za to później się źle czułam ogólnie mój organizm nie radzi sobie za dobrze z kofeiną i dzisiaj już nie piłam coli , ale za to wizyta w toalecie musowo musiała być. Dlatego nie wiem już co lepsze kołatanie serca jakbym przebiegła maraton czy wymioty
Jak żyć hahaha Już czasami nie mam sił
Pati może akurat ten syrop Ci pomoże, już niedługo masz wizytę to lekarz Ci przepisze. Może jeszcze dasz radę wytrzymać:)
Pati poproś lekarza może będziesz miała spokój z wymiotami i nudnościami. Mam przynajmniej taką nadzieję. A teraz jeśli masz takie objawy po wypiciu coli to ja bym chyba wytrzymała już do wizyty. Spróbuj imbir (możesz sobie zrobić syrop bądź dodawać do herbaty albo migdały tutaj polecała chyba Michalina).
Silver no za wiele do wizyty to nie zostało w przyszłym tygodniu będę szła 
Dzisiaj to aż trzy razy wymiotowałam, już się nawet z tym pogodziłam , że do końca ciąży może tak być. Może poród będzie lżejszy za to 
Kasia nie już nie piję coli. Spróbuje jakieś herbaty z imbirem może akurat to mi pomoże , albo syrop mam nadzieje , że na mnie zadziała
A jak nie to się jakoś przemęczę teraz o tyle dobrze , że wymiotuje tylko rano , bo wcześniej to o każdej porze dnia i nocy. Może samo już zaczyna ustępować
Pati i oby tak było, teraz się wymęczysz a przy porodzie będzie znacznie lepiej:) A jak tam z tą herbatą próbowałaś już ją wypić?
Silver mam nadzieje, że przy porodzie będzie lepiej. Jeszcze nie próbowałam ale zrobiłam dzisiaj inaczej niż zwykle i jak wstałam to od razu zjadłam śniadanie , bo tak to zawsze po 1h dopiero jadłam i o eureko dzisiaj dzień bez wymiotów , ale zobaczę czy jutro też będzie tak dobrze jak dzisiaj. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie , ale witaminy też nie wzięłam zaraz po śniadaniu tylko popołudniu , często tak miałam że mi się odbijało tymi witaminami
Nie wiem, czy witaminy moga powodować nudności i wymioty, ale jeśli czujesz, ze to witaminami Ci sie odbijało to koniecznie powiedz o tym lekarzowi i moze zmienisz firmę wiatmin. Osobiście polecam Omegamed. Brałam od 4 miesiąca do końca 
I jeszcze tak odnośnie coli to bym odstawiłą, bo kołatanie serca nie jest dobrym objawem. Kofeina w coli najwidoczniej Ci nie służy. Popytaj lekarza co dalej i jeśli sie uda niech przepisze ten syrop co mówi Kasia może będzie Ci lepiej 
Pati często poleca się, aby właśnie coś zjeść zanim wstanie się z łóżka, by żołądek nie był pusty. Może to być lekka przekąska w stylu suchar, migdały itp. Równie dobrze powodem twoich wymiotów mogą być te witaminy, może jakiś składnik Ci nie służy.
Również wierzę w to, że przyczyną mogą być witaminy. Tym bardziej, że wspomniałaś wcześniej, ze do tej pory brałaś inne. Ja stosowałam pregne plus i byłam zadowolona. Możesz tez spróbujesz tych witamin. Nie wszyscy reagują tak samo na dany preparat. Ja np nie toleruję żadnego żelaza. Zmien witaminy i dań znać czy zauważyłaś poprawę
Dziewczyny wcześniej używałam pregne ale że nie było jej w aptece to kupiłam falvit już mi się kończą i zaczynam znowu brać pregnę tym razem z DHA. Powiem wam że dzisiaj jest trzeci dzień bez wymiotów i czuję się rewelacyjnie , witaminy już nie biorę zaraz po śniadaniu tylko popołudniu jak już coś tam zjem i nie ciągnie mnie na wymioty może w końcu wszystko ustąpi 
Zamarancza nie cole piłam tylko 2 dni i jak zaczęło mi kołatać serce od razu przestałam ją pić