Jeju super opcja fajny pomysl ![]()
I oddali innej mamie? Ale to piszesz o tym co był w kwietniu?
@ironiczniepateyczna czyli da się to załatwić kulturalnie
Szczerze nie wiem co dalej było. Redakcja do mnie napisała że rozumie sytuację i właśnie dziękuję za odpowiedź
Przecież większość nabija tu komentarze na ilosc by re nagrody wyłapać. Miesiąc w miesiąc te same osoby, powinni inaczej przyznawać te nagrody
Miesiąc w miesiąc te same osoby bo tutaj jest fajnie k można pogadać z dziewczynami o pierdolach jak i o rzeczach które nas ciekawią czy nurtują, wymienić się doświadczeniem. Jest tu bardzo dużo wątków można powiedzieć że z dziewczynami które są tutaj dłużej ,już się znamy, więc jak jedna napisze coś to reszta jej odpisuje. Nie uważam że jest to nabijanie komentarzy na ilość. Jak w 15 wątkach odpisujemy bo rozmowa się kręci to te komentarze lecą. Tym bardziej że redakcja wybiera za jakość a nie za ilość. Ja mogę mieć 200 komentarzy i nie wygrać a ty możesz mieć 50 i wygrac. Wszystko zależy od tego jak się pisze i co się pisze
Dokładnie , a nie zawsze są te same osoby dochodzą nowe też ![]()
Dokładnie ja doszłam w tamtym miesiącu i dostałam paczuszkę
a nie wiem czy aż tak się udzielałam
ja po prostu lubię pisać pytać i też czasem coś poleciłam co mi się sprawdziło ![]()
![]()
Noo jedyne z czym się zgodzę to z tym że czasem faktycznie niektóre mamy piszą po zdaniu i w ten sposób nabijają ilość komentarzy ale myślę że redakcja nie tyle ilość komentarzy ale interakcje między mamami bierze pod uwagę
Też to zauważyłam, że są komentarze „a to ciekawe” „masz rację” „zgadzam się z tym” żeby nabić liczbę komentarzy, ale tu nie o ilość komentarzy chodzi tylko o ich jakość.
Mi przez takie komentarze które nic nie wnoszą ciężko jest być na bieżąco ![]()
Nooo ja myślała że tylko ja to widzę. Mnie wkurzają powtórzone komentarze tylko inaczej napisane. Albo „masz rację, super”, albo „zgadzam się z tym dalej tak rób”
no błagam szanujmy się. Wchodzę w wątek bo jest ich dużo i wszystkie takie same tylko inaczej opisane ![]()
Już dawno to pisałam, ale moim zdaniem przy wyborze najbardziej pomocnych użytkowniczek redakcja w dużej mierze opiera się również na dostępnych statystykach. Trudno sobie wyobrazić, aby co miesiąc była w stanie szczegółowo przeanalizować każdy komentarz zamieszczony na forum, przypuszczam, że pod uwagę mogą być brane takie wskaźniki jak liczba napisanych komentarzy, liczba otrzymanych polubień czy liczba odpowiedzi i wzmianek od innych mam.
Na komentarze typu : masz rację, też tak mam to nawet już nie reaguje ![]()
Piszecie, że liczy się jakość - ok zgadzam się z tym, i faktycznie zazwyczaj tak jest, ale nie zawsze wygrywają osoby które piszą “jakościowo”
(chociaż oczywiście nie mi to oceniać)![]()
Bo mamy tu stała aktywną społeczność, zakumplowałysmy się ze sobą i rozmawiamy jak koleżanka z koleżanką. Nabijają komentarze, żeby tylko wygrać w mojej opini nowe osoby.
Redakcja wybiera kto zasługuje na paczkę za aktywność i ocenia jakość a nie ilość ![]()
Dokładnie mam to samo odczucie. Czasem mnie dziwi że mamy które piszą zdawkowo, ogólnikowo, a rady nie wnoszą nic bo są powtarzane albo standardowe nie poparte na doświadczeniu wygrywają tylko dlatego ze pisza dużo, zadaj pytania i są umieszczanie w odpowiedziach. Nie chcę nikogo obrażać ani ocenia bo to nie moja rola ale niestety to się powtarza nagminnie co miesiąc ……
Ja ostatnio mam trochę mniej czasu i szczególnie widać jak ktoś pisze żeby nabić komentarze - w chodzę w wątki żeby oinadrabiac zaległości a w każdym wątku komentarz „też tak mam” „ale super pomysł”.
Szkoda że nie każdy szanuje czyjś czas, bo ja wolę nic nie napisać ale być na bieżąco bo dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, więc szanując czas innych wolę nic nie napisać jeśli mój komentarz nic nie wniesie
Miesiąc w miesiąc te same osoby w związku z tym że te osoby się udzielają jakoś rzadko widzę twoje komentarze
Już tak kiedyś było. Że mamy które były aktywne nic nie dostały bo pisały nic nie wnoszące komentarze i było wielkie oburzenie. A mamy które napisały mniej komentarzy ale coś wnoszących do rozmowy wygrały. Wiec redakcja ma jakiś swój system w którym sprawdza co sie pisze.
To też zauważyłam właśnie ostatnio że jest napisane to samo ale innymi słowami.
Kurcze no każdej z nas zdarza się tak napisać czasem prowadzimy sobie jakąś rozmowę i jakoś tak samo wyjdzie że się napisze , no tak masz racje, nie zastanawiając się nad tym że to w zasadzie nic nie wnosi do rozmowy🫣 ważne żeby nie było to nagminne, ja się staram komentarz na który mogła bym odpowiedzieć dwoma słowami po prostu polubić nie robi to spamu a ta osoba wie że został orzeczytany
Z pytaniami sie nie zgodze . Bo zeby ktos odpowiadal- ktos musi pytac . Wiec jesli ktos ma zamieszczac pomocne odpowiedzi to najpierw musi byc pytanie
I tak się cieszę że zniknęły nagminne posty tworzone sztucznie że on jestem x po porodzie i spadło mi libido i nagle dziwnym trafem kontakt krzaki zaczynają super magiczne produkty promować Boże to były irytujące
Nie mówię o pytaniach pomocniczych…… tylko o pytaniach żeby coś zadać…… ostatnio wielokrotnie to zauważyłam
@LawiBlue jasna sprawa, nie mówię że wszyscy tak robią i wiadomo że czasem się komuś zdarzy. Nawet pewnie mi jak robię coś na szybko ale staram się dać serduszko jak się zgadzam a nie pisać że zgadzam się i ze racja
Oczywiście temat rzeka…sama widzę , że niektóre osoby wnoszą ze swojego macierzyństwa hmmm bardzo mało wnoszą pisząc pierdólki czasem , aby było i aby się kręciło, a nagrody co mc zdobywają .
Myślę jak @usmiechnietaMama żeby Redakcja brała pod lupę jakość treści, a nie ilość.
Oczywiście @Mamuska357 masz racje tak samo jak i @LawiBlue ![]()
![]()
I teraz w tej konwersacji nawet nie biora zbytnio udziału, bo co napiszą - " tak tak macie rację " ![]()
Oczywsicie " każdy orze jak może " bym napisała ale jednak sie powstrzymam i to tylko pomyślę ![]()
![]()
Ale co do tego to może poprostu sie nie odnosić do takich zdawkowych komentarzy ? Skoro jest więcej mam które to zauważają to może w ten sposób?