Złe i dobre doświadczenia zakupowe

Aissa mi też ostatnio tylko smsem że nadana a później że dziś i nr kiriera

Kurier 23 grudnia sam odebrał paczkę... Ogólnie ją przekierowałam by dostarczył tydzień później jakoś... A tu jestem za granicą ... Info że odebrane... A to był w ciul drogi prezent... Tak się bałam że coś odwalili... Okazało się że kurier sam se odebrał i trzymał w domu... No szok...

Jakie przeżycia macie z tymi kurierami. Ja miałam może z 3 takie ostre spiecia  z kurierami  i jak narazie to jest dobrze idzie się z nimi dogadać. Bo myśleli że ja cały dzień będę siedziała w domu i czekała nawet na dwór nie wyjdę albo do sklepu nie pojadę bo on nie raczy odebrać tel albo zadzwonić i jeszcze paczkę nie da a rzuci z łaska. Raz jak mieszkałam z rodzicami to kurier miał mój nr tel i wysyłał mi później SMS z prywatnego tel żeby się umówić na randkę, ja do niego że nie bo mam narzeczonego a on byl taki nachalny a później wstydził sie do  mnie przyjechać z paczka.

Jak to sam sobie odebrał? 

KontrolaJakosci to chyba  można pod skargę już podpiąć i złożyć, bo to falszowanie podpisu.

Darulka to też mialaś przygody z kurierami.

PattMaz też tego nie rozumiemy jak kurier mógł sobie sam paczkę odebrać? Szok... 

Zalezy od czlowieka ja mialam z jednym przeboj to mi paczke w sobote przywiozl po pracy.... Dostalam info tez ze zostala w piatek po 19 odebrana na sledzeniu.... I juz wkurzona bylam a ten prywatnie podjechał i mi ja w sobote przyniosl.... Tez takie cos sie zdarzylo od tamtej pory pocztexem kurierem nigdy nic nie zamawiam 

Jezuniu jaki to musiał być stres jakbym dostał smsa że ktoś odebrał paczkę moja.. 

Do mnie kurier zawsze dziwni a jak już nie ma mnie to albo umawiamy się na inny dzień albo zostawia u sąsiada 

Darulka no to nie źle ja mam akurat starszych kurierów ogólnie nie mam problemów jeden zawsze dzwoni wiem że będzie o 13 jak mnie nie ma to wrzuca nam na balkon . Reszta też jest ok ale w większości przypadków zamawiam tylko do paczkomatow mam blisko i odbieram kiedy chce . 

Raz miałam stracie z kurierem miał problem ze mnie w domu nie było wracałam akurat ze spaceru i musiał chwilę poczekać denerwuje mnie to że nie dzwonią przecież nie każdy będzie siedział cały dzień w domu i czekał na kuriera. 

Nie rozumiem jak kurier mógł sobie sam odebrać paczkę ;/

Do mnie zawsze.mlodzi kurierzy przychodzą ale nie mam z nimi problemu. Nawet chcą pomagać jak coś ciężkiego a pod klatką odbieram 

U nnie w wiekszosci ok kurierzy oprócz tego z pocztexu a tak to raczej da sie dogadac z dpd zawsze do mnie dzwoni jak nie ma mnie w domui mowi a pani to juz tradycyjnie nigdy nie ma jak przyjezdzam i albo czeka chwile jak jestem w okolicy a jak nie to dzwoni do sasiadki ona otwoera i mi pod drzwiami zostawia paczke i zamyka drzwi od klatki wg mojej instrukcji :) i jest ok z tym gosciem bo on spoko chyba ze jest inny w zastępstwie to tamten moze miec problem raz byl inny i byl problem. 

Dziś ktoś po raz 4 włamał mi się do skrzynki. Zgłosiłam już na policję, bo zginęły kremy które dzień wcześniej otworzyłam i zostawiłam w skrzynce bo nie miałam gdzie ich wsadzić żeby nie zgubić i dziś po nie schodze a tu skrzynka otwarta i wygięta kremów oczywiście brak a to zwykle testery były także ich mi nie żal ale kurna no 4 raz, za 1 była większa paczka przypuszczam że spodnie z hm bo nie dotarły do mnie a ta sama sytuacja nie miałam gdzie ich schować wracam wieczorem skrzynka wyłamana i pusta, pozniej jeszcze były 2 sytuację że miałam skrzynkę wyłamana i pusta no i teraz 4.. To wszystko w ciągu ostatnich 2 lat. Może nawet roku. Zgłoszone na policję a ja mam podpisu zebrać z bloku od sąsiadów bd monitoring zakładać jak zbiorę połowę min. Tak mnie spółdzielnia zapewniła. 

Ja lubię kuriera z GLS bo zawsze dostaje nr kom i się dostosowuje z paczka. Ustalamy najlepsza dla nas godzinę 

moniczka o kurcze to nie dobrze,ale łajzy a nie sąsiedzi, chociaż nie wiadomo czy to nie ktoś całkiem obcy chodzi po różnych domach i plądruje.

Z tym odebraniem paczki przez kuriera to też się bym wkurzyła. Ja często miałam tak z pocztex że paczka ma przyjść danego dnia a kurier był 2 dni później i nie wiem do tej pory czy to tak musiało być czy po prostu nie miał nic innego w pobliżu i nie chciało mu się do mnie jechać. Pan od pocztexu się zmienił i paczki zaczęły szybciej przychodzić.

Aneczka ja też taki fajny zawsze przyjeżdża i dziś też był. Prosiłam żeby do 12 sie wyrobił a on że nie ma najmniejszego problemu i tak też był. 

U mnie też spoko. Ostatnio nawet na przesyłce był zły adres i nie chcieli wydać przesyłki do dostarczenia to kurier mi wziął bo powiedział że mnie zna. Akurat ten Gls 

Pat mazz ja mieszkałam w bloku ale na szczęście nigdy takiej sytuacji nie było.Ciekawe kogo ręce swedzialy że się za kradzież wziął.Najlepiej monitoring założyć.A zbierasz podpisy ludzie chętnie podpisują 

PattMaz fajnie na takich kurierów trafić ;) zawsze.milo się.przesylki odbiera