Złe i dobre doświadczenia zakupowe

Aneczka to prawda ;) 

U nas gość z GLS też jest super, w czasach zaostrzenie covidowych wiedząc że jestem w ciąży to wnosił mi wszystkie paczki do góry mimo że reszta kurierowi nawet na klatkę nie chciała wejść :) 

Jak do tej pory jakiś nie kojarzę żebym miała złe doświadczenia z kurierem

A u mnie bez proboemu w czasie epidemi pod drzwi wnosza paczki. 

W sumie to u mnie tylko dpd kurier przynosi pod drzwi dzwoni dzwonkiem i idzie tak to zazwyczaj wychodze przed bramę 

Aiisa u mnie tak samo. Raz się zdarzyło że poprosił żeby ktoś zszedł pod klatkę 

U mnie z kurierami też ok.zawsze.ci sami jeżdżą to się ich zna.

U mnie też z GLS kurier jest bardzo fajny i jesteśmy dogadani jakby nie było mnie w domu , a reszta też wchodzi normalnie pod drzwi mimo, że jest pandemia 

U mnie też z GLS kurier jest bardzo fajny i jesteśmy dogadani jakby nie było mnie w domu , a reszta też wchodzi normalnie pod drzwi mimo, że jest pandemia 

U nas już norma na 9 piętro przynoszą. 

Wszystko zależy od osoby. Bo wątpię że dostali odgórnie niewychodzenia do np bloku podczas pandemii 

U nas też DPD i każdy inny kurier dzwoni i zostawia paczkę pod drzwiami, a jak trzeba podać kod to schodzi niżej na schodach i pyta o kod. 

GLS I DHL I DPD nie wchodziło na górę musiałam schodzic. 

Teraz też mi już wszyscy wnoszą i widzę że masek też przestali nosić. 

Bo to od kuriera zależało. Jak chciał.to wnosił. Nie chciał to nie miał takiego obowiązku

U nas z GLS jest bardzo miły kurier, z DHL percel przemiły A z DPD jest ok heh.

Z dpd kurier to czasami cofa do nas na podjazd tyłem i wyrzuca paczke pod garaż jak jest większa i jedzie. Jak jest mniejsza paczka zostawia pod drzwiami, dzwoni A zanim ja otworzę to często widzę odjezdzajacy tył auta :D 

ale dziewczyny ja mam wrazenie że jak my jestesmy miłe i sympatyczne to i kurier tak samo reaguje.u mnie też spoko kurierzy dostarczaja

Darulka u nas z kurierem dpd jest tak samo :D dzwoni a za czym wyjdę to już pod brama ;) 

Oni maja obowiazek pod wskazany adres dostarczyc wiec jesli to mieszkanie w bloku to musza dostarczyć pod drzwi do mieszkania. ( chyba ze na czas pandemii cos sie zmienilo choć nie sadze.) bo czytalam np na gls ze kurier wniesie i pod drzwiami zostawi aby nie bylo kontaktu np 

Wiec to raczej wymysl kuriera ze nie chciał wejsc. 

Aissa u nas na czas epidemii 3 kurierów z różnych firm dzwoniło domofonem i prosiło by zejść na dół po czym paczkę zostawiali pod drzwiami głównymi a sami czekali na dole schodów nie wiem czy to wymyśl kurierów ale wyglądało to jakby od górnie mieli takie wymogi.