Ja mam i domek i Arkę. Chyba domek wygrywał u córki ale Arkę myślę że też warto kupić
Ja kupiłam na vinted akurat. Tylko moja jest jakaś nawiedzona bo raz na jakiś czas sama włącza jakąś kwestię ![]()
w ogóle nie wiem czy ona ma gdzieś wyłącznik ![]()
@SylwiaMK haha ja znam po kolei piosenki z szczeniaczka Fischer Price, a teraz bliźniaki mają Kaczkę Monikę , chodzę i nucę "idą kaczuszki"![]()
Ja to samo mam z Moniką
jak Monika śpiewa to ja też i synek się cieszy. A jak Monika przestaje śpiewać to tą piosenkę mam w głowie do końca dnia ![]()
Kup jakiś rowerek może … mój dostał rowerek i konika na biegunach oraz samochodzik jeździk … no chyba że twoja córa ma to już po starszej
Mam rowerek po starszej. Bo akurat nie udało mi się sprzedać, a szkoda mi było oddawać
A nie jest jeszcze za wcześnie na konik na biegunach i jeździk? Będzie dziecko na 12 miesięcy dosięgać nogami ? Totalnie się jeszcze nie znam na prezentach dla roczniaka
a wiem że jeszcze trochę i zaczną się pytania co dziadkowie mają kupić na roczek itp
Wiesz co konik był idealny odkąd skończył 12 miesięcy. My mamy taki jak na zdjęciu. Ma z tyłu blokadę żeby się nie wywalił
A rowerek biegowy troszkę był za duży ale teraz już jest dobry a młody ma 15m
Na koni skan wchodzi i schodzi obarczona lubi i załapał od razu. A na rowerku nie umiał bo nie dosięgał nóżkami do ziemi ale teraz już jest ok. Też pytanie jak maluszek jest sprawny i czy siedzi lub chodzi. Mój siedział od 6 miesiąca a chodził od 11 miesiąca. Więc jak skończył roczek a impreza była z opóźnieniem 3 tygodniowym to idealnie spasowało
A mi zabawki dźwiękowe nie przeszkadzają o ile są jakieś takie bardziej interaktywne. Mamy uczniaczka i też znam piosenki na pamięć. Teraz zastanawiamy sie nad kaczką Moniką.
Ja sama po mału robię liste jakie zabawki na roczek byśmy chcieli.
Z Moniką jest ten problem ze moi wkładają do buzi wszystkie zabawki teraz ![]()
No właśnie u nas roczek wypada na jesień więc bez sensu jakieś rowerki biegowe itd już ostatnio rodzice się pytali co małemu kupić na chrzest i później na roczek a jeszcze tyle czasu jest
i właśnie chcieli rowerek i rowerek biegowy ale wydawało mi się to bez sensu bo nie skorzysta z tego na jesień a na wiosnę to nie mam pojęcia ![]()
@Mamaprzygod moj też wszystko do buzi wkłada oprócz moniki
To zależy. Mój jeździ na nim po domu
a ostatnio jest bardziej zainteresowany i wydaje mi się że to efekt żłobka. W ogóle go teraz interesują rowery
No ale ty najlepiej znasz dziecko i wiesz co może mu być potrzebne. Mój miał w kwietniu roczek więc ma całe lato i jesień na jeżdżenie
Właśnie myślę o takim małym koniku na biegunach to by było chyba najmniej męczące dla mnie
no maczecie nie jest. Mój go lubi ale też długo na nim się nie buja
Dlatego się zastanawiam, co byłoby właśnie idealne dla nas w tym momencie. Nie jest to proste. Kiedyś nie było nic teraz wszystkiego jest po kokardki i weź nie zwariuj
A korzystacie z bujaczka ?
My korzystaliśmy z bujaczka, kupiliśmy dla synka mino że nie bylismy za tym ale zrobił się nieodkladalny a bujaczek lubił. Dla mnie to był czas zeby sobie snkadanie zrobic i zjeść.
A ile miał jak pierwszy raz korzystał ?
Ja nie miałam. Miałam tylko krzesełko do karmienia z funkcją lezaczka ale on nie bujał. Wieszałam wtedy na pałąk zabawki i mały siedział a bardzo to lubił bo był wysoko i wszystko widział conja robię np na blacie
Ja kupiłam taki elektryczny bujaczek dałam go tam kilka razy ale jeszcze się nie polubili , a dostał jeszcze ten zwykły w stylu babyborn to na niego jest za mały jeszcze topi mi się w nim jak leży
U nas te bujaczki wgl się nie sprawdziły
Ciekawe jak się sprawdza u nas