Oo i się w końcu doczekałaś! ![]()
@Magdallenka0897 u mnie na wsi nie ma żadnej, ale do miasta obok mam 3,5 km na piechotę i tam jest jedna - fajnie wyposażona więc nie mam co narzekać
a ogólnie we Wrocławiu do którego mam 5km jest ich mnóstwo ![]()
![]()
Oo i się w końcu doczekałaś! ![]()
@Magdallenka0897 u mnie na wsi nie ma żadnej, ale do miasta obok mam 3,5 km na piechotę i tam jest jedna - fajnie wyposażona więc nie mam co narzekać
a ogólnie we Wrocławiu do którego mam 5km jest ich mnóstwo ![]()
![]()
U mnie tez niema jest dino , do biedronki mam jakiej 8 km wiec tez nie jest zle , ale czekam az wybuduja u nas biedronke bede stalym bywalcem ![]()
Ja potrzebuje dino u mnie w miescie , co prawda jest w wiosce obok jakies 8 km od nas wiec nie ma tragedii ale jednak bym chciala tutaj
biedronki mamy 4 , jedna jest taka wyjatkowa bo byla otwatta nawet w wigilię i jest mega wyposazona
Oo akurat mi się kończą , lubię te promocje dużo teraz takich na pampersy kiedyś tyle nie było trzeba było długo czekać na dobre okazje
Nom w dino jest całkiem tanio
no u to polski sklep ![]()
A wiecie jak jest z dino z pierwszeństw w kolejce w ciąży i z małym dzieckiem ? Czy mają w polityce że muszą wpuszczać czy to raczej dobra wola kasjera ? Ostatnio pytałam to najpierw kasjerka powiedziała że nie, a później jak powiedziałam że chodzi o 2 miesięczne dziecko to mówiła żeby się upominać u kasjera i wchodzić w kolejkę, no tylko się zastanawiam czy mają taką politykę czy to zależy na kogo się trafi.
Jak byłam w dino w ciąży w 9 miesiącu i babeczka zamykała jedną kasę a w drugiej była mega kolejka to się zapytałam czy mnie jeszcze przyjmie (miałam 3 rzeczy i płaciłam kartą) to z wielkim fochem się zgodziła (to nie był koniec zmiany).
W lidlu zawsze wyłapywali mnie z kolejki i otwierali nową kasę, w biedronce mieli gdzieś że jestem w zaawansowanej ciąży i musiałabym się upomnieć żeby wpuścili, ale wolałam iść do samoobsługowej kasy.
Wydaje mi sie ze to wola kasjera ale bardziej ludzie cie przepuszcza niz kasjerzy , ja czasami jestem z dzieckiem to kazdy mnie przepuszcza a ja mowie ze nie trzeba ![]()
![]()
![]()
No właśnie tych ludzi się obawiam, jak w ciąży poprosiłam kasjerkę żeby te 3 rzeczy skasowała to ludzie dziwnie się patrzyli, ale nie komentowali. To był czas gdzie ledwo chodziłam, przez ból pleców a wracałam akurat od fizjo. To chyba jakoś z rana było że w kolejce byli głównie starsi ludzie. Dlatego się zastanawiam czy mają taką politykę czy to dobra wola kasjera i ludzi z kolejki
Nie wiem jak w dino ale zdziwilam sie , ze na poczcie rodzice z dziecmi maja pierwszeństwo. U nas zawsze meeeega dlugie kolejki i to naprawde bardzo mile , ze jednak można przejsc na przod , tym bardziej , ze tam jest bardzo goraco wiec jak sie wchodzi to odrazu bucha ciepelko jak ogniem i trzeba mala rozbierac
Ogólnie często są skargi na personel dino.
Chociaż obok mnie powstało nowe i na razie nie mam zastrzeżeń m.
U mnie w dino i biedronkach personel jest super mily . W lidlu kierownik sie zachowuje jakby pracowal w gucci ![]()
Ja podchodzę do kasjerek albo kasjerów w Dino i mówię ; dzień dobry, obsłuży mnie Pan/Pani poza kolejką bo jestem w 9 msc ciąży - i jak do tej pory jeszcze nikt mi nie odmówił
raz nawet kasjerka zaprzestała kasowania klienta i poszła ze mną do drugiej kasy ![]()
![]()
Ja to znowu trafiłam do super kasjerkę , stałam na końcu kolejki , to mnie po drugiej stronie kasy obsłużyła jeszcze sama z koszyka mi wyciągała , bardzo miło mi się wtedy zrobiło ![]()
![]()
![]()
U mnie na pobraniu krwi poza kolejnością wchodziły kobiety w ciąży i to był luksus, bo w pierwszej ciąży potrafiłam czekać nawet 2h bez jedzenia ![]()
Jejku ja pamietam jak poszlam z synkiem na pobranie krwi mial chyba pol roku jak mnie babki zjechaly ze sie wpycham a ja na to ze takie dzieci wchodzą poza kolejka a one gdzie to pisze. A ja ze na drzwiach ![]()
![]()
jedna to az wstala sprawdzic ale mialy mine ![]()
![]()
![]()
No generalnie to nawet jest ustawa na ten temat, że w aptekach i medycznych placówkach kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, a nie wiem czy, jeśli chodzi o małe dzieci jest coś podobnego, ale jak ktoś ludzki to zrozumie i nawet sam przepuści.
No właśnie ja też nie wiem czy jest coś takiego , że z małymi dziećmi wchodzimy poza kolejką . ![]()
![]()
U mnie w laboratorium wisi taka kartka ze kobiety w ciazy i niemowlaki wchodza poza kolejka… moze to zalezy od laboratorium nie wiem ![]()
Sama aż muszę z ciekawości sprawdzić jak to jest u nas , ale nie kojarzę niestety u nas takiego wpisu . W ciąży mnie najczęściej przepuszczali , z maluchem to jeszcze nigdy
Na pewno to działa na poczcie
a w innych miejscach to chyba zależy, ale najczęściej się spotykam, że głównie poza kolejnością obsługuje się kobiety w ciąży, a o kobietach z maluszkami nigdzie prócz właśnie poczty takiej informacji/czy naklejki nie widziałam :<
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.