Wśród znajomych z dziećmi tez w tym roku Bułgaria w topce i podobno fajnie tam jest. Mi zawsze Bulgaria z syfem sie kojarzyła
Racja, też się nad tym zastanawiałam ostatnio…… one mają np 20 osób w grupie. Jest ich np 3 lub 4 to jednak mają te 5, 6 maluchów do przewinięcia. Mój to zawsze robi rano i lupę ja mam do ogarnięcia …… w żłobku to tylko siuśki mają przy moim dziecku
Wiesz co na razie to mi odpowiada hotel typu all inclusive i aby były baseny i animacje nawet zagraniczne ona i tak zawsze się odnajduje.
Myślałam o tej Bułgarii w związku z tym że jest krótki lot. Ale jak mi rodzice kolegów z przedszkola mówi e oni byli jak maluchy miały pół roku a to Turcja A to Egipt a to długie loty No to ja się zastanawiam czemu ja tak się cykam. A z drugiej strony wolę na początku krótki lot przetestować i w kolejnym roku polecieć gdzie indziej.
Marzy mi się Hiszpania którą kocham całym sercem, A jak w tym roku mój portfel nie kocha w Hiszpanii
@magdap_96 powiem szczerze że to jest krzywdzący stereotyp. Ja w Bułgarii byłam chyba cztery razy. Za każdym razem mam bardzo zadowolona. Akurat wybraliśmy Bułgarię jak starsza była malutka. Właśnie ze względu na ten 1:20 lot. Całkiem spoko transport do hotelu mieliśmy fajny hotel. Ale teraz troszeczkę inaczej patrzę pod hotele, bo jednak chcę mieć na uwadze to żeby właśnie starsza mogła się wyhasać. Potrafi być sytuacja taka że różnica między Grecją a Bułgarią wynosi około 2000 zł.
A daj spokój naprawdę jak czuję kupę to myślę o mamo żeby mnie zapach na wymioty nie pociągnął ![]()
@BeataSt mam córkę dwuletnią i prawie rocznego synka jedzą już wszystko to wiesz kupy mają zapach jak u dorosłego ![]()
@MamaMalychStopek powiem ci że jak nie byłam w ciąży to mi ten smród nie przeszkadzał a teraz strasznie ![]()
@AnetteSo ja zazwyczaj jak jestem u lekarza i w trakcie badań czuję że któreś z dzieciaków zrobiło kupę ![]()
Jak u dorosłego to czasem nadal nie jest jakoś tragicznie, zależy co zje
u naszej to mam wrażenie że jej kupy śmierdzą octem
a tego nie je ani ona ani ja ![]()
Też mi szwagierka polecała Bułgarię, że jest blisko i jest piaszczystą plaża i z maluszkiem to idealny kierunek. Też rozważamy
U mnie niestety każdy zapach kupy śmierdzi i powoduje że mi niedobrze
najgorzej jak wejdę po kimś do toalety, i jeszcze te odswieżacze ![]()
![]()
Tylko we wrześniu już potrafi być różnie z pogodą
Ale tam klimat podobny do naszego więc wrzesień i może być ładny ale to prawda że gwarancji nie ma
Ja byłam w Bułgarii jakieś 10 lat temu to na początku września właśnie i była jeszcze pogoda ale pod koniec już się psuła . Klimat taki jak u nas , jedynie woda w morzu była cieplutka .
To ja byłam cztery razy w Bułgarii ostatni raz 4 lata temu. Właśnie w pierwszej połowie lipca i tragedii nie było z pogodą ale jednak woda w basenie trochę była chłodna
Mnie Bułgaria nigdy nie ciągnęła ale teraz o niej myślałam pod kątem malucha
Wiesz co Ja pierwszy raz byłam w Bułgarii chwilę przed tym jak oni weszli do unii europejskiej i ja byłam w kompletnym szoku dlaczego oni wchodzą. Jeszcze Bułgaria była relatywnie cywilizowana ale to co ja przeżyłam w Rumunii to moje. Wtedy też powiedziałam że nigdy tam nie wrócę
Cóż życie weryfikuje i nigdy nie mów nigdy. Potem wróciłam służbowo ponieważ jedna z fabryk, której reprezentantem był mój ojciec otworzyła swoją odnogę w Bułgarii. I wtedy stwierdziłam że nie jest aż taka zła jak z moich wspomnień.
A potem jak otworzyli lotnisko w Lublinie był to jeden z pierwszych lotów które były z naszego lotniska, rzecz jasna po UK to razem z mamą stwierdziliśmy a spróbujemy.
Mimo wszystko bardziej pewna pogoda, piękne plaże tylko lepiej znaleźć sobie hotel jak najbliżej Nesebaru, ponieważ jednak słoneczny brzeg jest bardzo imprezowy i głośny.
Nie będę ukrywała mnie znowu kusi Turcja byliśmy już raz, ja jeszcze wcześniej byłam ponad 20 lat temu. Ale jaka jest odległość chociażby z lotniska do side to po jeszcze locie tyle czasu z takim malutkim dzieckiem telepać się w autokarze no nie
No mi się wydawało, zawsze ze Bułgaria to syf na kulkach. W sensie w hotelach nie ma takiego standardu czystości …. Ale chyba teraz cito się nieco zmieniło. Plaże zawsze były szerokie i piaszczyste i z tego słynęła ale właśnie niezbyt czyste kiedyś były. Poza tym dla mnie to jednak klimat podobny do naszego a ja wolę podróżować do egzotyki jednak
u mnie 16 dniowy bobas na pokładzie i mam wrażenie że każda pielucha to pielucha z kupa
najgorzej jak ta musztardka zaschnie i ciężko ją zmyć
U nas było to samo, z czasem było coraz mniej. Miałam wrażenie że po karnym karmieniu była kupa
a płatki kosmetyczne szły u nas w ilości hurtowej ![]()
U nas też na początku tak było, potem co kilka dni, a teraz tak jedna dziennie ![]()
No u nas tak było przez około półtora miesiąca później zaczęło być w drugą stronę że nie było przez 4-5 dni kupy a później się to unormowało do około jednej dziennie
jezu myślę że jak przyjdzie ten czas że kilka dni bez kupy to będę mega schizowac haha
@AnetteSo to u nas identycznie właściwie